5x sporttrends voor 2019

sporttrends voor 2019

Het jaarlijkse wereldwijde onderzoek van het ACSM (het Amerikaanse instituut voor sportgeneeskunde) is weer een feit. Dit jaar voor de 13e keer. Op basis van dit onderzoek doen zij voorspellingen over de trends dit in het nieuwe jaar de sport- en fitnesswereld zullen beheersen. Wist u dat personal training ook in deze lijst voorkomt? In deze blog lichten we vijf andere sport- en fitnesstrends voor 2019 uit.

Draagbare technologie

Dit jaar zul je steeds vaker draagbare technologie zien in de sport- en fitnesswereld. Niet alleen in de vorm van fitness trackers, hartslagmeters en smart watches, maar ook technologische kleding. Denk aan shirts met sensoren en schoenen met chips, bijvoorbeeld.

Groepstraining

Een andere sporttrend voor 2019 is groepstraining: trainingen in groepen van meer dan vijf personen. Hierbij is er voldoende ruimte voor het halen van persoonlijke doelen. Denk bijvoorbeeld aan business bootcamp. Deze trend is niet per se nieuw, maar wordt dit jaar naar verwachting wel populairder dan ooit. Groepstraining is naast gezellig ook goed voor de motivatie!

HIIT (High-Intensity Interval Training)

Deze effectieve manier van trainen bestaat uit een aantal korte, intensieve inspanningen, afgewisseld met korte periodes van rust en herstel. Een pittige, maar doeltreffende manier van trainen. Kort en krachtig dus. HIIT wordt gebruikt om af te vallen, of om de conditie te verbeteren. Dit kan bijvoorbeeld toegepast worden in personal boxing!

Bodyweight training

Trainen met je eigen lichaamsgewicht is een trend die dit jaar alleen maar groter wordt. Met bodyweigt training heb je geen apparatuur nodig en kun je dus trainen waar en wanneer je maar wilt. Daarbij is deze trainingsvorm goedkoop en functioneel.

Gezonder op de werkvloer

De trend ‘worksite health promotion and workplace well-being programs‘ die in de lijst voorkomt gaat over programma’s en diensten die door werkgevers worden aangeboden om de gezondheid van werknemers te verbeteren. Dit heeft namelijk niet alleen positieve gevolgen voor het welzijn van de werknemers, maar ook op de productiviteit en kosten voor het bedrijf. De sportprogramma’s worden over het algemeen op de werkvloer uitgevoerd, business training dus!

 

Welke sporttrends voor 2019 verwacht u veel terug te zien?